Evlenecek olan ya da evlenmeyi düşünen gençlere müjde devletten geldi. Devlet tarafından sunulan destek ile birlikte gençler ilgili bankalara açtıkları çeyiz hesabı ile devlet katkılı olarak toplamda 28 bin TL’ye kadar hibeden yararlanabilmekte olup özellikle uygulama ile evlenmeyi düşünen ama maddi geliri bulunmayan gençlerin yararlanması bekleniyor. İlgili destekten yararlanmak için birtakım şartların sağlanması gerekmekte olup özellikle birçok çifti ilgilendiren desteğe ilişkin detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Kimler, Nasıl Yararlanır?

Devlet katkılı çeyiz hesabında yararlanmak isteyen gençlerin sağlamaları gereken ilk şart ise 27 yaşından küçük olmaktadır. Aynı zamanda bu destekten yararlanmak isteyenlerin bir evlilik hesabı açarak belirli tutarda para yatırması gerekmektedir. İlgili hesap başta Ziraat Bankası olmak üzere birçok bankada açılabilmektedir. Gençlerin hesaba yatırdıkları tutar üzerinden devlet katkısı hesaplanmakta ve birikime katılmaktadır.

2020 Destek Desteği Tutarı

3 ile 4 yıl arasında ilgili evlilik hesabına yatırılan miktarın yüzde 10’una devlet desteği sağlanmaktadır. Aynı zamanda 4 ile 5 yıl arasında gerçekleştirilen tutarın ise yüzde 15’i, 5 yılda daha uzun bir süre gerçekleştirilen para yatırma durumunda ise yüzde 20’si devlet tarafından destek sağlanmaktadır.

Bu noktada ilgili hesaplara 3 yıl düzenli olarak ödeme yapılması gerekmekte olup aynı zamanda ödemeler aylık ya da 3 aylık yapılabilmektedir. Bir dönem içerisinde iki defadan fazla para çekimi yapılmaması gerekmektedir. Bu noktada 36-47 birikim için yüzde 20 devlet katkısı ve azami 7 bin 967 TL, 48-59 ay birikim için devlet katkısı oranı yüzde 22 azami katkı tutarı 9 bin 193 TL, 60 ay ve üzeri birikim için devlet katkısı yüzde 25 ve azami katkı tutarı ise 11 bin 032 TL olarak yer almaktadır.

Editör: TE Bilisim