Eve damacana su siparişi eden vatandaş şok yaşadı! Tam 14 yıllık!

İsmi verilmeyen bir su firmasından evine sipariş olarak bir damacana su isteyen Eskişehirli vatandaş gördüğü manzara karşısında adeta hayatının şokunu yaşadı. İnsan sağlığının ne kadar tehlikeye atıldığını gösteren olayda kullanım ömrünün yasal olarak 5 yıl olarak açıklandığı damacananın  bu kuralın ihlal edildiği ortaya çıktı.

Eskişehir'de yaşanan olayda bir vatandaş su firmasına sipariş olarak bir damacana su istedi. Su ertesi gün teslim aldığında damacana üzerindeki üretim tarihine baktı. Tüketici gördüğü manzara karşısında önce aşkınlık yaşadı. Su damacanası tam 14 yıllık çıktı. Üretim tarihinin 2006 yılı olduğunu gören vatandaş tüketici koruma derneğine başvuru yaptığı ifade edildi.

SÜRESİ GEÇMİŞ OLAN ÜRÜNLER İÇİN NE YAPILMALI;

Eskişehir Tüketici Destekleme Derneği tarafından Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre; damacana kullanım süresinin 5 olduğu ve tüketim amaçlı sular hakkındaki yönetmelik değişikliği ile daha önce 3 yıl ya da 75 dolum olan kullanım süresinin 5 yıla çıkartıldığını ifade etti. Tüketici bu gibi durumlarda karşılaştığında 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanun uyarınca malın ayıplı olduğu ifade edildiğini aktararak müşterilerin bazı haklarından bahsetti. Vatandaşların bu gibi durumlar sonucunda insan sağlığının bozulması halinde; satıcı firmanın İş gücü kaybı, gelir kaybı, hastane masrafları gibi maddi ve bunun yanında manevi tazminat ödeme ile karşı karşıyaka alınacağı ifade edildi. Damacana üretim tarihi itibaren kullanım süresi 5 yıl olduğunu ve bu tarz ihlaller ile karşılaşan vatandaşların yapması gereken Alo 184 hattını aramak, Sağlık Bakanlığı'na Kaymakamlık ya da valiliklere ihbarda bulunmak gibi haklarının bulunduğunu ifade etti. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim