Evde bakım maaşı ve engelli aylığı alanlar için önemli gelişme!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk son dakika açıklaması yaptı. Bakan Selçuk yaptığı açıklamaya göre daha önce evde bakım maaşı alan ve engelli maaşı alanlar için almış oldukları raporun geçerlilik süresinin uzatıldığını ifade etti. Raporlar ne zamana kadar geçerli olacak? Engelli ve evde bakım yardımı alanlar için yeni bir duyuru yapılıncaya kadar mevcut raporların geçerli olacağı ifade edildi.

BAŞVURU ŞARTI;

Evde bakım maaşı başvuru şartları nedir? İhtiyaç sahiplerinin Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu, bakıma muhtaçlık kriteri ve gelir kriterini uygunluk olması durumlarında engellinin bulunduğu ikametgah adresindeki ildeki Sosyal Politikalar İl, ilçe müdürlüklerine dilekçe ile müracaat edilmesi gerekiyor.

HAZİRAN AYI EVDE BAKIM MAAŞI ÖDEMESİ;

2020'de ne kadar evde bakım maaşı verilecek? Haziran ayında 1.460 TL maaş ödemesi gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıl yapılan ödemeler 1384 TL idi. Daha önce başvuru yapıp maaş almayı hak eden vatandaşlar için ödeme bilgilerini SMS ile öğrenebilirler. Ziraat Bankası'ndan maaş alanlar 4747'ye Bakiye yazıp göndermeleri yeterli olacaktır. Engelli maaşları ise en az  536 TL'den 804 TL'ye kadar ödeme yapılıyor.

Editör: TE Bilisim