Türk parasının Euro ve dolar karşısında değer kaybettiği şu sıralar piyasalarda ki tedirginlik arttığı gibi bu tedirginlik doların ve euro'nun yükselişine de sebebiyet veriyor.

Dün 3,94 seviyelerine kadar hızlı bir yükseliş yaşayan Euro bugün 4 lirayı aştı. Euro'nun ciddi yükseliş göstermesi tedirginliklere yol açarken şu anda Euro 3,98 seviyesinde. Birkaç saattir azda olsa Euro'da düşüş gözlemlenmekteyken günü 4 lira ile kapatacağı tahmin edilen kurun 3,99 ve 3,98'e düşmesi sevindirdi. Euro ve Dolar için bugün oldukça hareketli bir gün olacağı benziyor. Genel olarak pek fazla inişli çıkışlı kurların yükselmesi ya da azalmasının görünmediği şu günlerde iki kurda ciddi oranda yükseliş ve iniş gösteriyor.

Altın Fiyatları Yükselebilir

Dolar bugün 3,73 seviyelerinde güne başlarken 3,78 seviyesine kadar çıktı ve şu anda 3,75 civarına satış fiyatı bulunmaktadır. Euro'ad güne 4 liranın üstünde başlarken şu anda satış fiyatı 3,98 oranında. İki kurunda artış göstermesi altın fiyatlarında da yükselişin olacağına bir işaret olabilir.
Özellikle dolar kurunun yükselişe devam etmesi ile ortalama olarak tüm gram altınlarında %2 civarında bir artış bekleniyor. Bakalım Euro, Dolar ve Altın gün içerisinde ne kadarlık değişme uğrayacak.
Editör: TE Bilisim