Türkiye başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında bulunan hem vatandaşlar hemde hükümetler gözlerini kripto para birimlerine çevirdi. Öyle ki geçtiğimiz sene en yüksek değere sahip olan bitcoin dahi bin 500 dolar seviyelerinde seyir ederken şu anda bitcoin 40 bin liranın üzerinde ve ethereum'da 4 bin lira civarında işlem görmeye başladı.

Bitcoin özellikle 2017 yılının ilk ayından sonra ciddi bir yükselişe geçti ve değerini yüzde bin artırdı. Sürekli olarak yükselmeye devam eden bitcoin'in düşüşe geçmesi ile şimdi gözler ethereum'a çevrildi. Peki ethereum nedir? Türkiye'de ethereum yasal mı? Ethereum nasıl alınır ve satılır?

ETHEREUM NEDİR?

Ethereum'da bitcoin gibi kripto para birimi yani sanal bir para birimidir. Bu para birimini insanlar ekran kartları ile mining adı verilen bir sistem ile üretmeye devam etmektedir. Ethereum'un değeri yapılan açıklamalar ve bitcoin'in durumuna göre yükselip azalmaktadır.

ETHEREUM ALIM ve SATIM

Ethereum başta olmak üzere tüm sanal para birimlerine Türkiye sıcak bakmıyor. Yani bu paralar kontrol edilmediği için hükümet buna bir çözüm arıyor ancak şu an için resmi bir açıklama yok. Ethereum para birimlerini yurt dışı kripto para sitelerinden ya da ülkemizde de bulunan 2 - 3 kripto para satan sitelerden alabilir ve al sat yapabilirsiniz. Ancak her hangi bir yasaklama talebi yayımlanırsa bu para birimlerine işlem yapamazsınız.

Editör: TE Bilisim