Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı kabine toplantısından çıktıktan sonra esnaflara kira yardımı müjdesi verdi. Bu müjdeye göre esnaflara 500 TL, 750 TL ve 1.000 TL tutarlarında kira yardımı yapılacağı belirtildi.  Korona virüsü sebebi ile doğrudan etkilenen esnaf 1 milyon 239 bin 432 kişiye ayda 1.000 TL olmak üzere kira yardımı ve yine iş yeri kira olan diğer işletmelere ise büyükşehirlerde 750 TL, diğer şehirlerde 500 TL kira yardımının verileceği açıklandı. Esnaf ödemelerin, kira yardımlarının ne zaman başlayacağını belirtilirken bugün Resmi Gazete'de ilgili husus hakkında bazı bilgiler verildi.

Ocak Ayında Başlaması Bekleniyor

Ocak ayı içerisinde başvuruların alınması, incelemelerin başlaması ve hızlı bir şekilde ödemelerinde yapılması bekleniyor. Buna göre Ocak, Şubat ve Mart aylarında esnaflara belirlenecek olan tutarda ödemeler yapılacak. Ödemelerin PTT kanalı aracılığı ile ya da banka hesap bilgilerin de yapılması ön görülüyor.

Başvuruların Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına e-devletten yapılması tahmin edilmekte olup İl Aile Müdürlükleri tarafından onay verildikten sonra da ödemelerin yapılması ön görülüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 ay için esnafa toplam 5 milyar TL değerinde ödeneğin hibe edileceğini müjdelemişti.

Editör: TE Bilisim