Ülkemizde evli olan kişiler bilindiği üzere boşanma ya da vefat durumunda geçim sıkıntısı yaşamaktadır. Hele ki ev hanımları yani her hangi bir sektörde istihdam etmeyen, ücret almayan kadınlar eşleri vefat ettiğinde bütçe konusunda oldukça zorlanmaktadır.

Devlet dul kadınlara sahip çıkmak adına vefat eden eşin maaşını kadına bağlamakta ya da dul maaşları vermektedir. Şimdi de eşi vefat eden kadınlara iki ayda bir 500 TL yani aylık olarak 250 TL yardım ödemesinin yapılacağı belirtildi. Peki bu ödeme nasıl yapılacak? İki ayda bir 500 TL ödeme alabilmek için eşi vefat eden kadınların ne yapması gerekiyor?

NASIL BAŞVURU YAPILIR? DETAYLAR NEDİR?

Eşi vefat eden kadınlara devlet 500 TL ödeme yapıyor. Peki bu yardım ödemesinden nasıl yararlanılır? Buna göre eşi vefat eden kadınların ikamet ettiği il veya ilçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat etmesi gerekmektedir. Başvurular nüfus cüzdanı ile yapılmakta olup yapılan araştırmanın ardından eşi vefat eden kadınlara iki ayda bir 500 TL ödeme yapılıyor.

Buna göre yaşlı aylığı, dul aylığı alanlar, her hangi bir işte SGK'lı olarak çalışanlar bu destekten yararlanamaz. Yine başka bir erkek ile yaşayanlar, daha sonradan evlenenler de devletten aldığı bu ücreti bir daha alamaz. Ödemeler iki ayda bir 500 TL yapılıyor yani aylık 250 TL gibi bir ödeme alınmış olunuyor.