Engellilere ve memurlara bayram ikramiyesi Verilsin Talebi!

Ramazan ve Kurban bayramlarında olmak üzere yılda iki kez verilen 1000 TL ikramiye ödemeleri Kurban Bayramı öncesinde tamamlandı. Bu kapsamda Sosyal Sigortalar Kurumu emeklileri, bağ-kur ve Emekli Sandığı'ndan emekli olanlar, ölüm aylığı alanlar, şehit yakınları ile gaziler, vazife ve harp malulü aylığı alanlar, er ya da erbaşbaşlar, geçici köy korucuları, şampiyon sporcular, şeref aylığı maaşı alanlar, İstiklal Savaşı Kıbrıs Kore Gazileri, terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller bayram ikramiyesi ödemelerinden faydalanabiliyorlar. 

ENGELLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ;

Engelli vatandaşlar Kurban Bayramı ikramiyelerinin kendilerine de ödenip ödenmeyeceğine merak etmektedirler. Yukarıda saydığımız kişiler ikramiye ödemesi alacaklar. Fakat bu kişiler arasında engelli vatandaşların bulunmaması vatandaşların şaşkınlığına neden olmuştur. 17 ile 29 Temmuz tarihleri arasında tamamlanan ödemelerin ardından geçim sıkıntısı çeken kesimlerin tamamını kapsaması talebi yoğun olarak talep edilen konular arasında yer almaktadır. Bu sebeple engelli vatandaşlar işin olsa sitesinden fazla sayıda yorum ve mesaj atarak ikramiye ödemesi talep etmektedirler.

MEMURLARA BAYRAM İKRAMİYESİ;

Türkiye kamu-sen ve Türk sağlık-sen yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre kurban bayramı öncesi  Memurlara da ikramiye ödemesi yapılması gerektiği ifade edildi. Geçtiğimiz gün Başkan Recep Tayyip Erdoğan 64 milyar TL ikramiye ödemesi yapıldığını ifade etti. Sendika yetkilileri 1 milyon üzerinde vatandaşın boynunun büyük bükük bırakıldığını ifade ederek Memurlara da ikramiye ödemesi yapılmasını talep ettiler.

Editör: TE Bilisim