Bilindiği gibi ilk olarak 2018 yılında başlayan bayram ikramiyelerinde yeni gelişme yaşandı. 2021 kurban bayramı ikramiyesi tutarlarında artış yaşandı. Daha öne 1000 Tl olarak yapılan ödemeler bu yıl 1100 Tl olarak devam edecek. Enflasyon oranındaki artışın ardından diğer merak edilen konu ise engelli ve evde bakım maaşı alanlara emekli ikramiyesi ödenecek mi?

Bayram ikramiyesi tarihleri!

Kurban bayramı ikramiyesi bayram öncesi hafta olan 12 ile 16 Temmuz tarihleri arasında yapılması bekleniyor. Bu konudaki resmi açıklama Çalışma Bakanlığı tarafından yapıldığında anında işin olsa okuyucularına da bilgilendireceğiz.

Bu konudaki daha detaylı haberimiz için tıklayın

Kimlere evde ödenecek? Ödemeler bazı vatandaşlara evde teslim edilmeye devam edilecek. Bu kişiler 65 yaş üstü kişiler ve için PTT aracılığı ile evlerde yapılacak.

Engellilere bayram ikramiyesi ödenecek Mi?

Daha önceki yıllarda ve ramazan bayramında engelli vatandaşlar ile evde bakım maaşı alanlar için ayrıca ikramiye ödemesi için yasal mevzuatta da bu vatandaşlarımız için bir düzenleme yapılması durumunda ödeme yapılabilecek. Bu vatandaşlarımız bir an önce yasal düzenleme yapılarak kendilerine de ikramiye ödenmesi istemektedirler.

Türkiye Emekliler Derneği tarafından yapılan son açıklamalarda Genel Başkan Kazım Ergün, emekli vatandaşların mali durumlarının iyileştirilmesine yönelik olarak adımlar atılmasını istedi. Bunlardan bir tanesi de maaşlarında yeteri oranda zamlar yapılması, ikramiyelerin ise kurban bayramında artış yapılması istenildi.

İşin olsa

Editör: TE Bilisim