Uzunca süredir ani yükselişler ve düşüşler yaşayan dolar, bir süredir seyrini korumaya başlamış, ani dalgalanmalar ortadan kaybolmaya başlamıştı. Trump' ın açıklamalarıyla beraber zaman zaman yükseliş yaşansa da anlık etkilenmeler dışında seyir netleşmeye başlamıştı. Dolardaki yükseliş, enflasyon tahminleriyle düşüşe geçti. Enflasyon tahminlerinin açıklanmasının ardından dolarda yaşanan düşüş ve diğer dövizlerdeki son durum haberimizde.

Dolar düşüşe geçti

Enflasyon tahminlerinin açıklanmasıyla beraber dolar düşüşe geçti. Vatandaşların da takibinde olan dolardaki son durum, dolar ne kadar sorularının sorulmasına neden oluyordu. Dolardaki son duruma yönelik rakamlar, enflasyon tahminiyle beraber düşüşe geçti. Tahminlerin açıklanmasının ardından 1 ABD dolarının alış fiyatı 5.28 TL olurken, satış fiyatı ise 5.282 olarak kayıtlarda yerini aldı.

Avrodaki parametreler de açıklamalarda etkilendi ve 1 avro alış fiyatı 6.038 TL oldu, 1 avronun satış fiyatı ise 6.039 TL olarak sabitlendi.  İstanbul fiyatları bu şekilde olan dolar ve avro fiyatının Ankara fiyatlarına aşağıda yer veriyoruz.

Ankara' da dolar ve avro fiyatlarında son durum

Ankara 1 ABD dolarını 5.26 TL' den alırken, satış fiyatı ise 5.31 olarak para piyasalarında kullandı. Avro alış fiyatı 6.005 iken, satış fiyatı 6.065 olarak yürürlüktedir. 

Ekonomi, para piyasaları, memur alım haberleri ve çok daha fazlasından ilk siz haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı ücretsiz olarak indirmeyi unutmayınız. Ülke gündemine dair tüm önemli gelişmeler, mobil uygulamalarımız aracılığıyla ziyaretçilerimize bildirim olarak gönderilmektedir. Uygulamalarımız aşağıdaki bağlantıdan indirilebilir durumdadır.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.