Memur ve emekli cephesinde merakla beklenen haberlerden olan 6 aylık enflasyon oranı bugün TÜİK tarafından açıklanacak. Özellikle temmuz ayı zamlarının belirlenmesi için bir gösterge olan enflasyon oranı hemen hemen birçok kişi tarafından merakla bekleniyor. TÜİK tarafından açıklanacak olan haziran ayına ait enflasyon oranına göre memur ve emekli zamları da belli olmaya başladı. Saat 10:00 da açıklanan oranlarda TÜFE aylık %0,03 artış gösterirken haziran ayında önceki yıl aralık ayına göre tam %5,01 artış görüldü.

Temmuz Ayı Zamları Belli Oldu

TÜİK tarafında açıklanan verilere göre temmuz ayında yapılacak olan memur ve emekli maaşlarında zam miktarı da belli oldu. Açıklanan veriler doğrultusunda SSK ve BAĞKUR emeklisi olanlarım maaşlarına %5 oranında,memur ve memur emeklisi vatandaşların maaşlarına ise %6 oranında bir zam yapılacak.

Memurlara yapılacak zamda 2019 yılı haziranayı endeksine göre altı aylık değişim oranının %4’ü aşan kısmı kadar artış olacağı biliniyor. Yılın ocak ayında memur ve memur emeklilerine yapılan 6 aylık zam oranı %4 olarak belirlenmişti, açıklanan güncel rakama göre ise %1,01 oranında bir enflasyon farkı ödenecek. Buna göre toplamda memura ödenecek zam oranı ise &6,01 olarak belli olmuş durumda.SSK, BAĞ-KUR emeklilerine yapılacak olan zam oranı ise %5 olarak belirlenmiş bulunuyor.

TÜİK tarafından açıklanan göstergelere göre ise yıllık enflasyon oranı %15,72 olarak belirtilirken geçtiğimiz 5 ayda enflasyon oranı kümülatif olarak %4,98 bandından yer almıştı.