Ev almak isteyen vatandaşların yakından takip ettiği konut kredisi faiz oranları ne durumda? En uygun konut kredisi veren bankalar hangileri, konut kredisi masrafları ne kadar oldu? Merak edilen soruların yanıtlarına haberimizde yer vermeye çalışacağız. Ev almak isteyenlerin başvurduğu kredilerden olan konut kredisi faiz oranlarında düşüş yaşandı. Bankalar konut kredisindeki faiz oranlarını düşürdüler ancak konut kredisi alacak kişilerden alınan konut kredisi masrafları artış gösterdi. Peki konut kredisi masrafları ne kadar tutuyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...

EN UYGUN KONUT KREDİSİ VEREN BANKALAR

Ziraat Bankası

En uygun konut kredisi veren bankalar listesinde Ziraat bankası yüzde 1,28 faiz oranıyla ilk sırada yer almaktadır. Kredi masrafları çekilecek olan kredi tutarına göre değişiklik göstermektedir. Bu bilgilere dayanarak 100 bin liralık kredide 500 lira olarak, dask ücreti 54 lira, ekspertiz ücreti 498, hayat sigortası 108, ipotek tesis ücreti 129 ve konut sigortası 180 lira olarak aktarılmaktadır.

Vakıfbank

Vakıfbank, Ziraat Bankası gibi faiz oranını yüzde 1,28 olarak belirlemiştir. 100 bin liralık krediler için 500 lira masraf, rehin tesis ücreti 354 lira, ekspertiz ücreti 950 lira, hayat sigortası kişi yaşına ve kredi tutarına göre değişiklik gösterecek şekilde belirlenmektedir.

Şuanda yapılan hesaplamalar ışığında en uygun oranları yukarıda listelenen bankalar vermektedir. Diğer bankaların da avantajlı olduğu noktalar bulunmaktadır ancak en uygun fiyatlar bu iki banka tarafından sunulmaktadır. Diğer bankalarla alakalı bilgilere ihtiyaç duymanız durumunda yorumlar kısmından bizlere ulaşarak, hangi bankaları merak ettiğinizi aktarabilirsiniz.

Tüm kredi ve ekonomi haberlerinden cep telefonunuza ücretsiz bildirim almak isterseniz İŞİN OLSA mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

İOS> TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim