En Çok İş Kazası İstanbul’da Oluyor

2015 yılının ilk 6 ayında Türkiye genelinde iş kazalarını gösteren rapor hazırlandı. Hazırlanan raporda 794 işçinin iş kazası sonucunda hayatını kaybettiği belirlendi. En çok iş kazası olan il ise İstanbul oldu. Raporda Adana ikinci, konya üçüncü olurken onları Antalya ve İzmir takip etti. İşçi ölümleri en çok inşaat sektöründe yaşandı. Hayatını kaybeden işçilerin yaş aralığı ise 28-50 arasında oldu. Trafik ve servis kazaları İş kazalarında ölümlerin nedenlerinde ilk sırada yer aldı.

Manisa’nın Gölmarmara ilçesinde geçtiğimiz Salı günü 15 tarım işçisinin trafik kazasında hayatını kaybetmesi iş kazası sonucu ölümleri tekrar gündeme getirdi. İş kazaları nedeni ile 2015 yılının ilk 6 ayında hayatını kaybedenlerin sayısı 794 olarak açıklandı. Aylara göre bakıldığında ise 128 işçinin Ocak ayında, 85 işçinin Şubat ayında, 139 işçinin Mart ayında, 133 işçinin Nisan ayında, 162 işçinin Maıs ayında ve 147 işçinin de Haziran ayında hayatını kaybettiği belirtildi.

İş kazalarında ölümlerin ilk nedeni olarak trafik kazaları gösterildi. Bu noktada taşımacılık işkolunda şoför ölümleri ilk sırada yer alıyor. İş kazalarından ölümlerde yüksekten düşmeler de önemli bir yer tutuyor. En sık düşme yaşanan yer ise inşaat sahaları. İş kazalarında ölenlerin yaş gurubuna bakıldığında ise 2015 yılının ilk 6 ayında hayatını kaybeden 794 işçinin yaş aralıkları 28-50 arasında değişiyor. Ölen işçilerin 8’i ise 14 yaş ve altında. 15-17 arasında hayatını kaybeden işçi sayısı ise 18 olarak açıklandı.

Editör: TE Bilisim