Türkiye' den Almanya' ya işçi götürülecek. Yürütülecek olan alımlarda OBM Türkiye tarafından tüm masraflar karşılanacak ve İŞKUR işbirliğiyle yürütülecek. Yapılacak bu alımlarda çok sayıda mesleğe yönelik kadro bulunuyor. Vasıflı ve vasıfsız olmak üzere herkesin başvurabileceği Almanya' ya işçi alımında en düşük maaş temizlik görevlilerinin ve bu maaş da 2 bin eurodan başlıyor. Yapılacak alımlarda tüm masrafları OBM Türkiye ekibi karşılıyor, yabancı dil eğitimini de yine bu şirket sağlıyor. 18 ay boyunca Almanya' da çalışma fırsatı sunuluyor.

Bu alımlar dışında hangi kadrolara alımlar yapılıyor?

Belgeli TIR şoförlerinden, sağlık sektöründeki hemşire ve doktorlara, tesisatçılardan özel endüstriyel kaynakçılara kadar Almanya’da çok sayıda farklı sektörde Türkiye' den işçi alımı yapılacak. İşçi alım süreçlerini yöneten OBM Türkiye ekibi tarafından yapılan açıklamada vatandaşların dikkatli olmaları ve kimseye paralarını kaptırmamaları önerildi. Tüm başvuruların ücretsiz olduğu, tüm masrafların OBM Türkiye tarafından karşılandığı ve herhangi bir nedenle vatandaşlardan para talep edilmediği bilgilerine yer verildi. 

Maaşlar ne kadar?

Almanya' da çalışacak temizlik hizmetleri personellerinin maaşları aylık 2 bin euro üzerinden hesaplanacak. Hemşirelerin maaşları ise 3 bin eurodan başlıyor. Almanya 'ya gönderilecek ve 18 ay süreyle burada çalıştırılacak olan Türk vatandaşları belirtilen miktarlardaki maaşları alacaklar. Elbette yabancı dil seviyeleri, öğrenme hızları ve varsa mesleki yetkinlikleri buradaki maaşların daha fazla olmasında önemli rol oynayacak. Tüm başvurular http://www.obm-turkiye.com adresi üzerinden yürütülecek ve başvuru formu da yine burada yer almaktadır.