2020 emlak vergisi 2. taksitleri için son gün yarın. mükellefler kendi adına bulunan konut, arsa bina, arazi gibi taşınmazlar için yılda iki taksit halinde ödeme yapılıyor. İlk taksit 1 Mart 2019 tarihinde gerçekleşti. Diğer taksit ise 2 Aralık tarihinde tamamlanacak.

Dikkat! Emlak vergisi için son ödeme tarih 2 Aralık 2019 pazartesi. Milyonlarca vergi mükellefi emlak vergisinden muaf, fakat bu durumdan haberlerinin olmadığı için her yıl ödeme yapıyor. Emlak vergisi muaf olanların geriye dönük olarak vergi iadesi mümkün. Peki kimler vergiden muaf;

EMLAK VERGİSİNDEN KİMLER MUAF?

Şehit yakınları ve gaziler, ev hanımları, işsizler, emekliler, dul ve yetimler geliri olmayanlar sıfır vergiden yararlanabilmeleri için en fazla brüt olarak 200 metre kareyi aşmayan bir taşınmazı olması gerekmektedir. Bir konutu bulunanlar bu sıfır vergiden yararlanabilirler. Vergi muafiyetinden yararlanabilmek için mutlaka durumunu bildiren bir dilekçe ile bizzat başvuru yapmak gerekmektedir.

EMLAK VERGİSİNİN İADESİ NASIL YAPILIR?

Belediye Başkanlığının Emlak birimlerine yapılacak şahsen başvurular ile daha önce yapılan ödemeleri geri alabilecekler. İşsizler, şehit yakınları, gaziler, ev hanımları, emekliler, yetimler emekliler geriye dönük vergilerinin iadesini Vergi usul kanun 120. maddeye göre dilekçe vererek isteyebilirler. Diğer yandan haberimizde de belirttiğimiz gibi Emlak vergisi vermek durumunda olan mükelleflerin 2 Aralık pazartesi gününe kadar 2. Taksit ödemelerini yapmaları gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim