Milyonlarca emekliye müjde niteliğinde olan bir haber gündemde yer aldı. Bu habere göre her ay yüzde 4 oranında bir ek ödeme yapılmakta olup enflasyon zammı adı altında uygulanan bu oranın yükseltilmesi ve yüzde 8 ile 10 oranında uygulanması talep edildi. Peki bu talebe ilişkin detaylar neler? Emeklilere yapılan ödemeler neler? İşte detaylar.

TÜED Talep Etti

Takvimin haberine göre emeklilere her ay yüzde 4-5 ek ödeme yapılmakta olup bu oranın günümüzde düşük kaldığını belirterek yükseltilmesi talep edildi. Bu talebin özellikle korona virüs salgını ile birlikte zorluk çeken emekliler için yüzde 10'a çıkarılması yönünde iddialar ortaya atıldı. Türkiye Emekliler Derneği'nin (TÜED) gündeme taşıdığı bu talebin hayata geçmesi durumunda ise emeklilerin ek ödeme tutarlarında ve maaşlarında önemli artışlar olacak.

Buna göre emeklilere maaşlarının yüzde 4'ü yerine yüzde 10'u oranında bir ek ödeme yapılacak olup bu kapsamda SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin gelirinde yüzde 10’luk artışa göre 361 TL’ye varan artış yaşanması bekleniyor. Ayrıca 6 bin 28 lira olan en yüksek maaşı da bu noktada 241,15 lira yerine 602,87 lira ek ödeme olarak gerçekleştirilecek.

Bu zam ile ayrıca 1500 TL alan bir emekli 60 yerine 150 TL, 2 bin 500 TL maaş alan bir emekli 1000 yerine 250 TL, 3 bin TL maaş alan bir emekli 120 yerine 300 TL, 4 bin TL maaş alan bir emekli 60 yerine 400 TL ek ödeme alabilecek.

Cumhurbaşkanına Mektup

Özellikle korona virüs salgını sebebi ile zorluk çeken kesimlerden biri de emekliler olmakla birlikte bu kapsamda en düşük emekli maaşının bin 500 TL’ye çıkarılması yeterli gelmemektedir. TÜED tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir mektup gönderilmiş olup bu mektupta:

"Toplumun yaşam tecrübesi en yüksek topluluğu olan biz emekliler, sürdürülen mücadele içerisindeki gayretleri takdir etmekteyiz. Bu küresel sıkıntıyı atlatıp evlatlarımıza kavuşacağımız günleri özlemle beklemekteyiz. Bu bekleyişimizde samimi gayretlerinizle sürdürdüğünüz mücadeleyle bizlere umut olduğunuz için başta zatıalinize ve şahsınızda bütün kamu görevlilerimize minnetimizi ve dualarımızı yolluyoruz" ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim