Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bugün corona virüsü için ekonomik paketin açıklanması bekleniyordu ve alınan önlemler ile tüm detaylar kamuoyuna duyuruldu. Corona virüsünden vatandaşların ve özellikle yaşlıların korunması için çalışma yapılacağını duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düşük maaş alan emeklilere müjde vererek yüzde 20'lik zam yapıldığını duyurdu. Peki detaylar nedir?

En Düşük Maaş 1500 TL Oldu

Emekliler emekli olduğu kurum SSK, Bağ-Kur yada emekli sandığına göre maaş almakta olup şu anda ülkemizde en düşük emekli maaşı 1263 TL olarak bilinmekte olup bu tutarın SSK tarafından verildiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama da en düşük emekli maaşının Nisan ayı itibari ile 1500 TL'ye çıkarıldığını duyurdu. Yani yaşlıların maaşlarına yüzde 20 zam yapıldı ve 1263 TL olan maaş tutarı 1500 TL'ye yükseltildi.

Bağ-Kur ve Emekli Sandığı Zammı Nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama da en düşük emekli maaşının 1500 TL'ye çıkarıldığını belirtti. Buna göre SSK'ya yüzde 20 civarı zam yapıldı. Peki Bağ-Kur ile Emekli Sandığı zammı nedir? Bağ-Kur en düşük emekli maaşının 1418 TL olduğu ve bu kişilerinde maaşlarına yüzde 6 civarında bir zam yapılarak 1500 TL'ye yükseltildiği duyurulurken emekli sandığı maaşlarının hali hazırda 2500 TL'den yüksek olduğu için her hangi bir zam yapılmadığı belirtildi. 

Editör: TE Bilisim