Ülkemizde sigorta prim gün sayısını dolduran ve yaşını bekleyen kişiler verdikleri dilekçeler ile emekli olmaktadır. Emekli olunduğunda bilindiği üzere maaşlar mesleklere göre değişkenlik gösterse de neredeyse yarı yarıya azalmaktadır. Buna göre hükümet çalışmalar yaparak emeklilerin maaşını artırmaya çalışıyor.

Emeklilere ne kadar zam verilecek, emekliye zam verilecek mi derken sonunda ilgili konu hakkında açıklamalar geldi. Buna göre emekliye zam müjdesi yolda. Peki emekliye yüzde kaç zam yapılacak? Emeklilere verilecek olan zam oranları hakkında İşin Olsa ekibi olarak sizlere konu hakkında bilgi veriyoruz.

EMEKLİYE ZAM YÜZDESİ NEDİR?

Emeklilere yeni zamlar yolda buna göre emeklilere ne kadar zam yapılacak? Yapılan açıklamalara göre maaşı bin 18 lira 2 kuruş (1.018,02 TL) maaş alanlara yüzde 5 ek ödeme ve maaşı bu tutarın üzerinde olanlara ise yüzde 4 ek ödeme yapılıyor. Verilen ek ödemelerin artırılacağına dair açıklama Türkiye Emekliler Derneğinden geldi.

Türkiye Emekliler Derneği açıklamasına göre emeklilere verilen yüzde 4, yüzde 5 oranında ki ek ödemenin yüzde 8, yüzde 9'a yükseltileceği belirtildi. Yani ortalama olarak verilen ek ödemelere yüzde 4'lük bir zam yapılabileceği belirtilmektedir. Konu hakkında yakın zamanda yeni açıklamaların gelmesi bekleniyor. Türkiye Emekliler Derneği tarafından iddia edilen veriler doğru ise yüzde 4'lük ek ödeme daha alınacaktır.

Editör: TE Bilisim