Ülkemizde emekli bulunan milyonlarca emeklinin refah seviyede yaşayabilmesi için pek çok çalışma yürütülmeye devam etmektedir. Hükümet hazinede bulunan para aracılığı ile emeklilere promosyonlar vermeye çalıştığı gibi ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan bankalarla yaptığı görüşmeler sonucu emeklinin maaşını aynı bankadan alması sonucu promosyon ödemesi vermesini istemektedir. Buna göre emekli ile banka arasında yapılacak olan anlaşma doğrultusunda emekli aynı bankadan 3 yıl boyunca emekli maaşını alacak ve banka bu emekliye promosyon ödemesi yapacak.

Mart Ayında Dağıtılacak

Yapılan yetkili açıklamalarına göre Mart 2017 tarihi itibari ile emeklilere promosyon ödemesinin yapılması beklenmektedir. Şu an için kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıf Bankası ve PTT Bankası ile promosyon ödemelerinde her hangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Özel bankalar ile de Sosyal Güvenlik Kurumunun anlaşma yapması ile promosyon ödemelerinin Mart 2017 tarihi ile emeklilere verilmesi beklenmektedir.

Buna göre emekli maaşı bin liranın altında olanlara bankaların 300 lira, emekli maaşı bin lira ile iki bin lira olanlara 375 lira ve emekli maaşı 2 bin lira ve üzeri olanlara 450 lira promosyon ödemesi verilmesi bekleniyor. Anlaşmaları tamamen bitirilmesi ile konu hakkında hükümetten yazılı ve sözlü açıklama beklenmekte olup emeklilere promosyon ödemelerinin maaşlarına yansıtılması tahmin edilmektedir.