Bilindiği gibi geçtiğimiz seneden beri ülkemizde emekliye promosyon ödemesi konusunda pek çok açıklama yapılmaya devam ediliyor. Kamu bankaları ile yapılan anlaşmalarda problem çıkmadı ancak özel bankalar ile görüşmelerin halen devam ettiğine dair açıklamalar yapılmaya devam ediyor.

Emeklyie promosyon ödemeleri ne zaman yapılacak? Emekliler ne kadar promosyon ödemesi alacak gibi açıklamalar yapılırken sonunda büyük merak ile beklenen açıklama geldi. Ziraat Bankası yaptığı açıklamasında promosyon ödemelerinin ne zaman yapılacağını duyurdu.

T.C. Kimlik Numaralarına Göre Ödeme Yapılacak

Ziraat Bankası cephesinden yapılan açıklama ile emeklilere T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre ödemelerin yapılacağı belirtildi. Buna göre;

Son rakamı 0 ile 2 olanlar Mart ayında,
Son rakamı 4 ile 6 olanlar Nisan ayında
Son rakamı 8 olanlar Mayıs ayında

Yukarıda belirtilmiş olan tarihler arasında emeklilere promosyon ödemesi yapılacak. Peki emeklilere ne kadar promosyon ödemesi yapılacak

NE KADAR PROMOSYON ÜCRETİ VERİLECEK
 
Alınan Maaş Promosyon Ödemesi
1.000 Lira ve Altı 300 Lira
1.000 - 2.000 Lira 375 Lira
2.000 Lira ve Üstü 450 Lira

Yukarıda tablo halinde emeklilere alacağı maaşa göre verilecek olan promosyon ödemesi hakkında bilgi verilmiştir. Ziraat Bankasından hariç olmak üzere anlaşılan bankalara göre; ING Bank, Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası,  Akbank, Fibabank, Burgan Bank,  Türkiye Ekonomi Bankası, PTT Bank,  QNB Finansbank, Şekerbank, Vakıf Bank, Halkbank, Denizbank ve  ICBC Turkey Bank emekliye promosyon ödemesi verecek.
Editör: TE Bilisim