Ülkemizde 11 Mart tarihinden bu yana corona virüsüne karşı sıkı tedbirler alınmaya devam ederken yeni yasaklar, sokağa çıkma engeli gibi gelişmeler yaşanmakta olup Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan duyuruda en düşük emekli maaşlarının artacağı ve maaşlara yüzde 20 zam geleceği belirtilerek en düşük emekli maaşının 1500 TL olacağı söylendi. Buna göre emekliye promosyon ödemesi müjdesi de verilmişti.

Promosyonlar Nisanda

Emeklilere iki bayramda 1000 TL promosyon ödemesi yapılmakta olup corona virüsü salgınına karşı bayram promosyon ödemesinin Nisan ayına çekildiği ve vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için promosyon ödemelerinin Nisan ayında tüm emeklilerin banka hesaplarına yatırılacağı vurgulandı. Buna göre en düşük emekl maaşına da yüzde 20'lik zam yapılırken maaşların 1500 TL'ye çıktığı öğrenildi. Peki diğer emeklilere de müjde verilecek mi?

Bağ-Kur ile Emekli Sandığı Bekleyişte

SSK'dan emekli olan ve 1500 TL'nin altında maaş alanların maaşlarına yüzde 20'lik zam yapıldı ve maaşlar 1500 TL'ye çıkarıldı. Bağ-Kur'a yüzde 6 civarı zam yapılarak onlarında maaşları 1500 TL'ye çıkarıldı ancak emekli sandığına her hangi bir zam yapılmadı. Bağ-Kur ile Emekli Sandığından emekli olanlarda maaşlarına yüzde 20'lik zam beklemekte olup özellikle Emekli Sandığı ile emekli olan vatandaşlar en azından Bağ-Kur'a verdikleri yüzde 6'lık zamdan kendilerinin de yararlanmalarını istedi. Şu an için hükümet kanadından konu hakkında resmi bir duyuru gelmedi fakat önümüzdeki haftalarda corona virüsünün gelişimine karşı önlemler alınabilir ya da açıklamalar yapılabilir.