Birçok emeklinin merakla beklediği promosyon ödemelerine ilişkin SGK ile Türkiye Bankalar Birliği, emeklilerin aylıkları karşılığında bankalardan aldığı yeni promosyon miktarlarını şubat ayında belirleyecek olup iki kurum arasında 2017’de imzalanan protokolle ilk defa toplu olarak başlatılan emeklilere banka promosyonu ödemesi de 3 yıl önce gerçekleşmişti. Fakat bazı bankalar anlaşmayı beklemeden promosyon kampanyası yapmaya başladı bile.

Emekliler Taban Tutarın Arttırılmasını Bekliyor

İlgili banka promosyonlarından tüm emekliler yararlanabilmektedir. Bu noktada maaşlarını özel ya da kamu bankalarına taşıyan emeklilere bu promosyonlar sunulmaktadır. Özellikle maaşların kendi kurumlarına taşınmasını isteyen bankaların yüksek teklif verdiği ve banka işlemlerinde avantajlı fırsatlar sunabilmektedir. 2020 yılı itibari ile yapılacak olan yeni sözleşmeler ile bu rakamlarda artış olması muhtemel. Bu doğrultuda Sosyal Güvenlik Kurumu'nun, bankalar ile masaya oturup, halen maaşa göre 300, 375 ve 450 lira olan taban promosyon tutarlarında artış yapması bekleniyor.

TEB Kampanyaya Başladı

TEB tarafından 2020 yılı promosyonlarına başlandı. Banka emekli maaşını taşıyan emeklilere ve 10 emekliyi TEB Emekli Bankacılığı ailesine katan müşterilerine 2 bin 500 TL'ye varan promosyon verecek. Aynı zamanda emeklilere de maaş tutarlarına göre e 850, 925 ya da bin lira promosyon alabilecek. Emekli yakınını TEB bünyesine katanlara da kişi başına 150 lira, toplamda bin 500 liraya varan ödeme yapacağını duyurdu.