Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde milyonlarca emeklinin merak ettiği konulardan biri de her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere 2 kere yapılan bayram ikramiyesi ödemelerine gelecek bir zamdı. Bu noktada emeklilere müjde olacak haber Yeni Asır’da paylaşılmış olup özellikle korona virüs salgını sebebi ile ekonomik olarak zorluk çeken emeklilere ödenecek olan bu ikramiyelerin enflasyona endeksli olarak ödenmesi gündemde olabilir. Bu noktada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan bir başka açıklamada ise ikramiye ödemelerinin takvime göre erken ödenmesi de mümkün olabilir ifadeleri yer almıştı. Peki konu ile ilgili son gelişmeler neler, işte detaylar.

Enflasyona Endeksli Ödeme Talep Ediliyor

Gündemde yer alan konulardan biri de emeklilere yapılan bayram ikramiyelerinin enflasyon oranına göre endeksli olarak ödenmesiydi. Özellikle salgın sebebi ile fiyatların artması ve piyasaların zor zamanlar geçirmesi, emekliler başta olmak üzere birçok vatandaşı etkilemişti. Buna göre bayram ikramiyelerinin enflasyon oranı dikkate alınarak ödenmesi durumunda tutarda yüzde 22’ye yakın bir artış görülecek ve normalde bin TL olarak ödenen ikramiye tutarı bin 225 TL olarak ödenecek.

Emekliler ve memurlar için ise temmuz ayında ilk 6 aylık dönem için maaşlarda zam yapılacak olup emeklilere bu noktada haziran ayının enflasyon oranına bağlı olarak yüzde 5,09’ yakın bir oranda zam verilecek. 1000 TL bayram ikramiyesinden ise SSK, BAĞ-KUR ve memur emeklileri yararlanabilmekte olup aynı zamanda vefat eden sigortalının hak sahipleri de yaralanabiliyor.

İkramiyeler Erken Ödenebilir

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamada ikramiyelerin ödeme tarihine ilişkin olarak "Takvime göre erken de ödeme olabilir" açıklaması yapılmış olup buna göre korona virüs salgını sebebi ile Ramazan Bayramı ikramiyelerinin öne çekilmesi gündeme gelmişti. Aynı şekilde Kurban Bayramı ikramiyeleri de takvimde bir değişiklik olmadığı durumda Kurban Bayramı arife günü olan 30 Temmuz’dan önce ödeneceği biliniyor. Fakat bu tarih bakanın açıklamalarında yola çıkarak erkene de çekilebilir.

Editör: TE Bilisim