Birçok emekli vatandaşa çeşitli ek ödemeler yapılmakta olup bunlarda biri de Kurban ve Ramazan Bayram’larında ödenen bayram ikramiyesidir. Özellikle geçtiğimiz yıl başında bu yana süre gelen tartışmalardan biri de emekliye bayram ikramiyesine zam yapılıp yapılamayacağıydı. Bu çerçevede emeklileri sevindirecek bir gelişme yaşandı. CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın tarafından meclise sunulan teklif ile emeklilere ödenen bayram ikramiyelerinin 2 bin liraya yükseltilmesini istedi. İlgili habere ilişkin detaylar ise haberin devamında yer almaktadır.

Bayram İkramiyesi Artacak Mı?

Korkusuz gazetesine yer alan habere göre CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın tarafından emekli, dul ve yetimlere yılda iki kez olmak üzere Kurban ve Ramazan Bayramları öncesinde ödenen bayram ikramiyelerinin 2 bin liraya yükseltilmesini istedi. Özellikle artan enflasyon sonrasında emekli maaşlarındaki reel azalma, hayat pahalılığı ve benzeri sorunlar emeklilerin geçimini bir hayli zorlaştırdı. Bu sebeple de emeklinin bayram ikramiyesi de zamlara bağlı olarak eridikçe eridi. Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen 1000'er liranın alım gücü, her gün biraz daha düşüyor.

Akın 2 Bin Teklifini Açıkladı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, gazeteye verdiği demeçte “İktidara göre enflasyon yüzde 12 ama vatandaşımızın enflasyonu yüzde 9. O nedenle, emeklilerimize, dul ve yetim maaşlarına önümüzdeki Ramazan ve Kurban bayramlarında verilecek ikramiyeler, her bayram için en az 2 bin lira olmalıdır” dedi. Emeklilerin bayram ikramiyelerinin giderek eridiğini vurgulayan Akın şöyle konuştu: “Emeklilerimiz yoksulluk, hatta açlık sınırının altında maaş alıyor. Yıllarca ülkesine hizmet veren emeklilerimiz, ne yazık ki hak ettiklerini alamıyor. Emeklilere verilen bayram ikramiyeleri üç yıldır arttırılmadı. Bayram öncesinde bu artış hem emeklinin hem de esnafın yüzünü güldürecektir.” İfadelerine yer verdi. Bu noktada ise ilgili zam teklifinin yetkililerce ileride nasıl karşılanacağı ise merak konusu.

Editör: TE Bilisim