Ülkemizde milyonlarca emekli bulunurken özellikle bu Ramazan Bayramı sonrasında mayıs ve haziran aylarına ilişkin enflasyon oranlarının da açıklanması ile birlikte temmuz ayında emekli maaşlarına yapılması beklenen zam oranı merakla bekleniyor. Fakat bu noktada binlerce emeklinin uzun süredir beklediği bir diğer ek ödeme ise kabul edilmesi ile maaşlarda 422 TL’ye kadar artış sağlayacak olan aile yardımı olarak yer alıyor. Peki aile yardımı kapsamından kimler yararlanabilecek, gelişmeler neler? İşte habere ilişkin detaylar.

Aile Yardımı Nedir?

Hali hazırda şu an sadece memurlara yapılan aile yardımı ödemesi eşi çalışmayan ve çocuğu olan memurlara yapılan bir ek ödeme olup bu kapsamda çalışmayan eş için 332 TL, 0-6 yaş arası çocuk için 73,04 TL, 6 yaş üstü çocuk için ise 36,52 TL ödeme yapılmakta olup temmuz ayında yapılacak olan zam ile birlikte ödenen olan bu tutarlar en az yüzde 4 artış gösterecek.

Emekliler Düzenleme Bekliyor

Ülkemizde bulunan milyonlarca emekli için Türkiye Emekliler Derneği(TÜED) yaptığı açıklamada aile yardımından yararlanma kapsamının emekliler dahilinde arttırılması talep edilirken özellikle milyonlarca emeklinin gözü kulağı ise yapılacak olan bu düzenlemede yer alıyor. Bu noktada emeklilere güncel olarak 3 yılda bir promosyon ödenirken yılda 2 kez bayram ikramiyesi ve her ay maaşının yüzde 4'ü, 5'i oranında ek yapılmaktadır. Fakat özellikle salgın sürecinde de zor zamanlar geçiren emekli vatandaşlar, aylıklarına eş-çocuk desteğinin de ilave edilmesini talep ediyor. İlgili düzenlemeye ilişkin şu an herhangi resmi bir açıklama olmazken ikonu gündemden düşmüyor. Bu sebeple de muhtemel bir açıklamanın ilerleyen aylarda yapılması bekleniyor.

Ne Kadar Ödenecek?

İlgili aile yardımından emekli vatandaşların da yararlanması durumunda temmuz ayında enflasyon zammının da yapılması ile birlikte eşi çalışmayan, 6 yaş üstü 2 çocuğu olanın kazancı 405,09 liradan 422,90 liraya çıkarken emekliler de bu tutarlarda bir ödeme yapılacak. Takvimin haberine göre ise yapılması muhtemel ödemeler eş ve çocuk durumuna göre değişirken muhtemel oranlar şu şekilde yer alıyor.

Editör: TE Bilisim