Ülkemizde 13 milyondan fazla emekli bulunmakta olup emeklilere sağlanan desteklerin bu kapsamda artırılması gündeme gelebilir. Geçtiğimiz ay zamlı emekli maaşlarını alan emeklilere yapılacak ödemelerden biri de promosyon ödemesi olup, emekliler promosyon ödemelerimi muhtemel olarak mart ayı içerisinde alacak. Bunun yanı sıra KPDK’da gerçekleşecek toplantı sonrasında ise emeklilerin farklı talepleri de gündeme gelecek.

Emeklilere 405 TL Ek Ödeme

En son yapılacak olan KPDK toplantısında gündemde yer alacak olan konular belirlendi. Buna göre kabul edilmesi durumunda emeklilere çalışmayan eş için emeklilere 332 TL verilecek. Bunun yanı sıra 6 yaş üstü çocuk için de 36,52 TL ödeme yapılacak. Bunun yanı sıra çalışmayan, 2 çocuğu olanlara ise 405 TL yardım yapılabilecek.

Aile Yardımı, Ücretsiz Ulaşım ve Tatil

KPDK toplantısında gündemde olması beklenen konular arasında geçtiğimiz aylarda da yüksek talep gören aile yardımı yer alıyor. Emekliler de memurlar gibi aile yardımı ödemesi talep ediyor. Aynı zamanda emekli kamu görevlilerinin yaş sınırı olmadan toplu taşıma araçlarına binmesi, aynı unvanda ya da görevden emekli olanlara eşit maaş ödenmesi ve indirimli tatil gibi çeşitli konularda taleplerinin gündemde olması bekleniyor.

İntibak Yasası Geliyor Mu?

Emeklilerin gelişme beklediği bir diğer konu ise İntibak Yasası olmakla birlikte Çalışma Bakanlığı’nın 2020 yılında emeklilere intibak düzenlemesi konusunda çalışma yapması bekleniyor. Düzenlemenin yasalaşması durumunda emekli maaşlarında en az 55 TL zam olacak.

Editör: TE Bilisim