Emeklilerin kredi ihtiyaçlarında faizsiz kredi sunan bankaların hangileri olduğunu aktarmaya devam ediyoruz. 2020 yılında faaliyetlerini sürdüren kamu ve özel banka sayısı 52'yi geçti. Buna göre kalkınma ve yatırım bankaları ile mevduat bankalarının da dahil olduğu özel, kamu bankacılığı emekli kredisi sunmaya devam ediyor.

Farklı bankalar emekliler için kredi kampanyası oluşturuyor. Kredi veren bankalara PTT'de dahil oldu ve emeklilere çağrı yaparak ptt şubelerine başvuru yapmaları ve bu konuda şubelerden destek almaları gerekli olacak. Emeklilerin maaş aldıkları bankalar bankaların daha önce belirlediği şartlarda bu şartlardan bir tanesi de yaş şartıdır. Buna göre kredi sunmaktadır. Başka banklardan kredi çekmemiş olmak, 75 yaşını geçmemiş olmak, taksitlerin maaş tutarının yüzde yetmiş beşini geçmemiş olmak bu şartlar arasında yer almaktadır.

2020 EMEKLİYE FAİZSİZ KREDİ VEREN BANKALARI;

2019 yılında açıklanan kamu bankalarından Vakıf Katılım Bankası ile Ziraat Bankası, Özel Bankalar arasında yer alan Kuveyt Türk, Albaraka Türk, Türkiye Finans Bankası faizsiz seçenekler sunuyor. 2020 yılı değişiklikleri için Banka şubelerine giderek daha detaylı bilgi almaları gerekli olacaktır.

2020 EMEKLİ MAAŞI NE AKDAR OLDU;

Yeni yıl ile birlikte en yüksek emekli maaşı 9.230 Tl oldu. Buna göre SSK emeklisin maaş tutarı en düşük 2.130 Tl olarak açıklandı. Bu tutar 2008 yılından sonra emekli olanlar için farklı olmaktadır. Buna göre 2008 yılı sonrası için 1.181 Tl olarak açıklanmıştır.