Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYDD) üyeleri, İzmir’ de bir araya geldi.

Vekillerin de katılım sağladığı toplantıdan, emeklilikte yaşa takılanlara yönelik çeşitli pankartlar ve sloganlar gündeme yansıdı. Emeklilikte yaşa takılanların, bu ülkede her şey olabildiklerini ancak bir türlü emekli olamadıklarını vurgulayan, hak mağduriyetinin olduğunu ve meclisin konuyla ilgili çalışma yapması gerektiğini vurgulayan sloganlar atıldı. Pankartlarda da “ EYT burada meclis nerede? “ gibi yazılar yer aldı. EYTSYDD Genel başkanı Gönül Boran Özüpark konuşmasında siyasi bir gayelerinin bulunmadığını, yalnızca emeklilikte yaşa takılanların eyt mağduriyetlerinin hak kayıplarının giderilmesini istediklerini aktararak “Bu memlekete en fazla emek veren insanlarız. Bizden öncekiler 38 yaşlarında emekli oldukları için bu bir iddia değiEYT l, tartışmasız bir gerçektir. Yanlış algı yaratmaya çalışan insanların söylediği gibi bizim, '38 yaşında emeklilik' gibi bir hedefimiz yok. Sadece bir yasanın geriye doğru işletilmesinin, hukuki ve mantıksal olarak doğru ve adil olmadığını söylüyoruz. “ ifadelerine yer verdi.

Ayrıca genel başkan Özüpark “Bugüne kadar sesi çıkmayan, öfkesini dizginleyen, 'Vatan kutsaldır' diyerek zenginlerin parayla yaptığı askerliğe evladını gönderen, acı, çile, hasret, yokluk ve sefalet çeken ama bundan asla şikayet etmeyen bir kuşağız. Zenginlerden alınmayan vergiler, haberi bile olmadan kendisinden alınan, olur olmaz zamanlarda cebindeki üç kuruşu bile alınan kişileriz. Derdimiz emekli maaşı olarak bağlanan üç kuruş değil. Davamız, haklılığımızı ispat etmek, 'Biz buradayız, varız' diyerek haklı olduğumuzu kanıtlamak. “ şeklinde konuştu.

EYT süreci seçim öncesinde çözülür mü?
Özellikle sosyal medya platformlarında emeklilikte yaşa takılanların eyt sorunu üzerinde çeşitli iddialar dolaşıyor. Bu iddialardan bir kısmı da hak kaybının seçim öncesi ortadan kaldırılacağı, eyt çözüm sürecinin başlatılacağı ve bu tarih için de çok yakın bir zamanda, seçim öncesinde olarak paylaşımlar gerçekleştiriliyor. Sizler bu sürecin seçim öncesi çözümleneceğini düşünüyor musunuz? Yorumlar kısmından bizlere ulaştırabilirsiniz.