Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından TBMM' ye gönderilen kanun teklifi, oylamaya sunuldu

Mecliste oylamaya sunulan emeklilikte yaşa takılanlar (eyt) ile alakalı kanun teklifi, MHP ve AK Parti vekillerininin oylarıyla,yeniden reddedildi. Konuya yönelik olarak CHP vekili Tanal tarafından yapılan açıklamada " CHP' nin verdiği Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili kanun teklifi Akparti ve MHP oyları ile meclis genel kurulunda reddedildi. " ifadelerine yer verildi.

Özgür Özel ise " Partimizin #EmeklilikteYaşaTakılanlar ın sorunlarını çözecek kanun teklifi bugün son kez oylandı. Maalesef sonuç değişmedi. MHP' nin çekimser dahi kalmadığı ret oyu kullandığı önergede #EYT lilerin umutları yine boşa düştü. Sözümüzde durmaya devam edeceğiz.  " şeklinde paylaşımda bulundu.

ÖZKAN YALIM TARAFINDAN YAPILAN PAYLAŞIM

Meclise yeni bir kanun teklifi daha gönderilecek

Emeklilikte yaşa takılanlarla alakalı bir kanun teklifi daha meclise gönderilecek ve partilerin oylaması beklenecek. Konuya yönelik olarak kanun teklifinde yine, MHP ve AK Parti tarafının oylamayı kabul etmeyeceğinin bilindiği yönünde paylaşımlar sosyal medyada vatandaşlar tarafından oluşturuluyor. Vatandaşlar, Facebook ve Twitter üzerinden seslerini duyurmaya çalışarak, seçim sürecinde AK Parti ile olan bağlılıklarını koparacaklarını ve süreci kim başlatırsa oylarını onlara vereceklerini ifade ediyorlar. EYT sürecine çözüm sunmayanların, mağduriyeti gidermeyenlerin siyasetten emekli edileceğini ifade ederek, binlerce kişinin hakkının yenmesine kimsenin sessiz kalmaması gerektiği yönünde ifadelerde bulunuyorlar. Twitter üzerinde de belirli zamanlarda hashtag çalışmaları düzenleyerek, devlet büyüklerine ulaşıp yanıt almaya çalışıyorlar.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim