Emeklilikte yaşa takılanlarla alakalı süreç hala devam ediyor. CHP ve İYİ Parti tarafından, eyt konusu çözüme kavuşturulmaya çalışılıyor. Geçtiğimiz günlerde TBMM' ye sunulan kanun teklifi oylamaya sunulmuş, MHP ve AK Parti' nin oylarıyla reddedilmişti. Bu durum eyt bekleyen vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanmış, sosyal medya platformlarında büyük yankı uyandırmıştı. Konuyla alakalı olarak, TBMM' ye sunulan yeni bir kanun teklifi de doğrudan genel kurula gidecek. CHP Adana Milletvekili Barut' un hazırladığı kanun teklifi TBMM genel kurulunda doğrudan oylamaya sunulacak ve partiler tarafından oylanması istenecek.

MHP destek verirse, kuruldan geçer

Emeklilikte yaşa takılanlarla alakalı bu kanun teklifi, MHP' nin yakın dönemde yaptığı açıklamalardan dolayı kabul edilebileceği yönünde düşünülüyor, MHP' nin kabul etmesi durumunda, kanun teklifi için çözüm süreci başlatılmış ve uygulamaya geçilmiş olacaktır. Yürütülecek işlemler için Şubat ayında TBMM' ye doğrudan girmesi süreci kaldı. TBMM' ye doğrudan genel kurul üzerinden girecek olan bu kanun teklifiyle, sürecin ne olacağını takip ediyor, sizlere aktarıyor olacağız. İlgili kanun teklifi 5 Şubat ve 12 Şubat tarihlerinde doğrudan genel kurulda oylanacak. Daha önceki açıklamalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından eyt konusunda bir çalışmanın gündemde olmadığı, hatta emekliliğin doğasında yaşı beklemenin olduğu yönünde ifadeler kullanılmıştı.

Tüm eyt haberleri ve son dakika gelişmeleri cep telefonunuza bildirim olarak gelsin isterseniz mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.