Emeklilikte yaşa takılan emekli olamayacaklar için Sosyal Güvenlik Kurumundan toplu ödeme yapılabilecek!

Pek çok çalışan vatandaşın hayallerinin den bir tanesi prim ve yaş şartlarını taşıması ile emekli olabilmektir. Fakat bazı emekli adaylarının gerekli olan şartlarının emekli olma imkanı sağlamadığı için bunlardan bir tanesi de yaşa takıldığı, prim ödemesinin bu imkanı sağlamadığı durumlar da olabiliyor. Başvuru şartlarını taşıyan bu vatandaşlara Sosyal Güvenlik Kurumu toplu ödeme yapabiliyor. Bunun için başvuru yapmak gerekli olacak.

Bir çok Vatandaş Bilmediği İçin Ödeme Almıyor!

Birçok vatandaş bu başvuru yöntemini bilmediği için daha önce ödemiş olduğu primlerinin toplu ödemesini alamıyorlar. İşin olsa ekibi olarak okuyucularımıza buna ilişkin detayları aktararak SGK dan geri ödeme alabilmeleri için bazı detayları aktarıyoruz. Bilindiği gibi emekli olabilmenin şartlarından bir tanesi prim ödemelerinin tamamlaması ve diğer şartların da uygun olması gerekiyor.

SGK'dan Toplu Para İadesi Almak İçin Şartlar Nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumu Eğer vatandaşın emekli olması durumu yok ise ya da emeklilik haklarından vazgeçmiş ise bugüne kadar ödemiş olduğu primlerinin geri iadesini alabilecekler. Başvuru şartlarından bir tanesi ise kendi işini yapmayan ve sigortalı olmamak gerekmektedir. Başvuru nereye yapılacak? Sosyal Güvenlik Kurumları il müdürlüklerine yazılı müracaat yaparak gerekli olan evrakları sunmaları istenecektir.

SGK'dan 2 maaş almak mümkün: Bir Çok Vatandaş Başvuru Yapmıyor! Fakat SGK'dan Çift Maaşa Bağlanmak Mümkün!

SGK yapılandırması yapmak isteyen çalışanlar, yapılandırma başvurusu nasıl yapılacak ve başvuru şartları nedir? SGK Borç Yapılandırması Nasıl Yapılmaktadır ve Hangi Ödemeler Kapsar?

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim