Ülkemizde aktif olarak çalışan ya da emekli olanların maaşlarından bilindiği üzere farklı sendika, dernek, işçi toplulukları vb. gibi alanlara kesintiler yapılmaktadır. Tabi bu zaruri bir sebep ile olmamakta söz konusu kişinin verdiği onay ile birlikte yapılmaktadır. Ancak iş verenin ilgili kuruluşlar ile anlaşma yapması ve çalışan kişi işe başlamadan önce sözleşme imzalaması durumunda ilgili maddeyi görmezse haberi olmadan aylık olarak kesintiye uğrayabilir. Buna göre ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan Türkiye Emekliler Derneğinin çok sayıda üyesi olduğu bilinmekte olup bir çok kişinin bu derneğe yıllık olarak para verdiği açıklanmaktaydı. Yeni çıkan haberlere göre bazı emeklilerin haberinin olmadığı halde kesinti olduğu iddaları var. Sizlerde maaş bordronuzu kontrol edebilirsiniz.

36 TL'lik KESİNTİ YAPILIYOR

Türkiye Emekliler Derneği emeklilerin maaşından yıllık 36 TL'lik kesinti yapmaktadır. Bu her maaş kesinti anlamına gelmekte ve aylık olarak emeklilerin maaş tutarlarından 3 TL'lik bir kesintinin olduğu anlamına gelmektedir. Türkiye Emekliler Derneği tarafından yapılan açıklama da alınan kesintiler ile şu ana kadar hangi noktaya nasıl bir yatırım yapıldığını detaylı bir şekilde açıkladı. Peki sizlerin maaşından kesinti var mı?

Hemen bankanızın hesap özetinden ya da e-devlet üzerinden maaş bordronuza ulaşarak maaş kesintilerinizi, ödediğiniz vergi dilimlerini detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Eğer Türkiye Emekliler Derneğine aylık 3 TL'lik rakamın kesildiğini görürseniz isterseniz devam etmesini sağlayabilir istersenizde dernekten ayrılarak yıllık 36 TL'lik kesimin önüne geçebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim