Emeklilerin Ev Hayali Gerçek Oluyor

Artık emeklilerimizin ev hayalleri gerçeğe dönüşüyor. Çalıştıkları süre zarfında aldıkları para yetmediği için ev hayalini emekli ikramiyesine saklayan ama emekli olduğunda da ev ikramiyesi evin peşinatını bile karşılamadığı için yine kirada oturmaya devam eden kişiler için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik işi devir aldı. Türkiye Emekliler Derneği'nin yapmış olduğu teklif ile yaşama geçirecekleri proje sayesinde emekliler Toplu Konut İdaresi aracılığıyla artık kira öder gibi düşük fiyatlarla ve taksitli ödeyerek ev alabilecekler. Planlanan projenin yaşama geçmesiyle birlikte, her ay neredeyse bir emekli maaşlarını kiraya veren emeklilerimiz bu dertden kurtulacak. Türkiye Emekliler Derneği ve Toplu Konut İdaresinin yaptığı görüşmede telepler söylenildi. Toplu Konut İdaresi, Emekliler Derneğinin projesine olumlu yönde karşıladı ve bunu protokol halinde imzalamak istediklerini belirtti.

Bakan Çelik, Ankara'da Emekliler Derneğini ziyare gitti. Yaptığı bu ziyarette emeklilerin isteklerini dinledi ve Toplu Konut İdaresine yapmış oldukları teklifin olumlu sonuç aldığını ve bu talebide hemen Başbakana bildireceğine söz verdi. Toplu Konut İdaresinin yapmış olduğu bütün evler yaşlıların yaşam standartlarına uygun olacak şekilde planlanacak. Yapılan konut projesinin içerisinde yürüyüş alanları, çevre düzenlemeleri, tuvalet ve banyo aydınlatmalarının onlara uygun olacak şekilde tasarlanacağını belirtti. Bu konutta oturacak emeklilerimiz, yaşlılarımızın yaşam kaliteleri en üst düzeyde olacak şekilde onların konforlarışünülerek tasarlanacak.

 

Konut projesinin başında ve teslim edilirken 4+6 bin lira toplamda 10 bin lira ödenecek. Emeklilerimiz, ödeyecekleri bu paranın Sosyal Yardım Fonu ve ya Dünya Bankası Fonu tarafından karşılanmasını talep ediyor. Bu konut projesinde ki 75 metrekare olan bir evin değerine 82 bin 500 TL biçildiğini belirtti. Eğer istenilen destekler alınırsa 70-75 bin lira civarına inmiş olacak.

Editör: TE Bilisim