Önümüzdeki Kurban Bayramı'nda yatırılacak olan emekli ikramiyeleri, uzun zamandır milyonlarca vatandaşın gündemindeydi. Peki aylardır beklenen bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Yaklaşık 12 milyon emeklinin büyük bir heyecanla beklediği Kurban Bayramı ikramiyelerinin tarihi nihayet belli oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yatırılacak ücretin 17-29 Temmuz tarihleri arasında ödeneceğini açıkladı.

Sözlerine, "Emeklilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" diyerek başlayan Bakan Selçuk, "Çalışarak ülkemizin kalkınmasına katkı sunan, üreten, alın teri döken, ülkemizin her bir karışında emeği ve hizmeti olan emeklilerimize ikramiyelerinin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Şimdiden aileleri ile birlikte hayırlı bayramlar geçirmelerini diliyorum." şeklinde devam etti.

2020 Kurban Bayramı İkramiyesi Ne Kadar?

Bu yıl emekliler için yatırılacak olan bayram ikramiyesi netleşti. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda, emeklilere 1000 Türk lirası ikramiye verilmişti. Önümüzdeki Kurban Bayramına istinaden bu ücret için henüz kesin bir açıklama yapılmasa da yine 1000 lira olarak yatırılacağı tahminler arasında. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Kurban Bayramı ikramiyelerine yönelik yaptığı açıklamada, '' SSK'lı emeklilerimiz için 17-26 Temmuz tarihleri, Bağkur’lu emeklilerimiz için de 25-28 Temmuz tarihleri arasında aylık ödeme günlerinde ikramiyeleri yatırılacaktır.'' dedi.

İkramiyeler Kullanılan Bankalara Göre Değişiklik Gösterecek

Bakan Selçuk, Emekli Sandığına bağlı vatandaşların Kurban Bayramı ikramiyelerinin, tercih edilen bankalara göre değişiklik gösterebileceğini söyleyerek Ağustos ayı için alacakları aylıkları ile birlikte ödeneceğinin altını çizdi. Buna istinaden, her ayın 1 ve 2. günü maaşlarını Ziraat Bankası'ndan alan vatandaşlar 28 Temmuz'da ikramiyelerini alırken; ayın 3, 4 ve 5. gününde alanlar ise bayram ödemelerini 29 Temmuz' da çekebilecekler. Maaş aylıklarını, Ziraat Bankası dışında gerçekleştiren emekliler ise, ödemelerini 28 Temmuz günü alabilecekler.