milyonlarca emekliye müjdeli haber geliyor. Bu yaz milyonlarca emekliye, emekli maaşları dışında çifte ikramiye ve çifte zam gündeme gelecek. Mayıs ayının sonunda biner lira ikramiye imkanı sağlanacak. Milyonlarca emeklinin merakla beklediği bu imkana yönelik tüm detaylara aşağıda değiniyoruz. Yaklaşık olarak 12 milyon emekli için bu yaz döneminin son derece kazançlı geçeceğini söylemek mümkün. Öyle ki hem çifte maaş ,hem de ikramiye bu noktada gündeme geliyor. Bu yıl içerisinde iki kez bayram ikramiyesinin yanı sıra, Temmuz ayı itibariyle de hem maaşlar, hem de ek ödemelerde artışlar yaşanacak.

EMEKLİLER İÇİN YAZ DÖNEMİ ÇOK KAZANÇLI OLACAK

Yaklaşık olarak 12 milyon emekli için bu yaz döneminin son derece kazançlı geçeceğini söylemek mümkün. Öyle ki hem çifte maaş ,hem de ikramiye bu noktada gündeme geliyor. Bu yıl içerisinde iki kez bayram ikramiyesinin yanı sıra, Temmuz ayı itibariyle de hem maaşlar, hem de ek ödemelerde artışlar yaşanacak. Çifte ikramiyye zammı alacak emekliler, kazanç takvimini Mayıs ayı içerisinde görecekler. Bu noktada Mayıs sonunda biner liralık ikramiyeler, hesaplara yansıtılacak. Ramazan Bayramı 4-6 Haziran tarihlerinde kutlanacak. Burada 3 Haziran Arefe günü olarak takvimde yer alıyor, dolayısıyla 1 ve 2 Haziran da hafta sonuna denk gelecek. Emeklilere bin liralık bayram ikramiyesinin bu takvim ışığında 27-31 Mayıs 2019 tarihleri arasında ödenmesi beklenmektedir.

SSK ve BAĞKUR

SSK ve Bağkur emeklileri için Temmuz ayında zamlar yatırılacak. Maaşların ilk 6 aylık dönem enflasyon oranları üzerinden hesaplanması ve yüzde 4 - 5 oranında ek ödeme tutarlarının da Temmuz ayında ödenmesiyle yansıtılacaktır.