Geçtiğimiz yıldan bu yana en çok merak edilen ve talep edilen düzenlemelerden biri de emekli vatandaşlara da memurlara ödenen aile yardımından yararlanma olanağıdır. Bu kapsamda özellikle milyonlarca emekliyi ilgilen düzenlemenin kabul edilmesi durumunda ise en az 252 TL ek yardım ödemesi yapılabileceği açıklandı. Peki aile yardımı nedir, kimler yararlanabilir. İlgili ödeme, düzenlemeye ilişkin detaylar haberin devamında yer alıyor.

Memurlara Ödeniyor

Aile yardımı, evli olan memurlara ödenen bir yardım olmakla birlikte bu yardım, memur eşlerinin herhangi bir sosyal güvencesi olmaması durumunda ayrıca çocukların her biri için ise yaş grubuna göre ödenen bir tutarı ifade etmektedir. Çalışmayan ve emekli olmayan eşlere ömür boyunca, erkek çocuklarına öğrenci olup olmamasına bakılmaksızın 25 yaşına kadar, kız çocuklarına da evli olmadıkları süre ömür boyunca ödenen bir yardımdır. Memurlara halen çalışmayan eş için 332 lira, çocuklar için ise 0-6 yaş için 73,04, 6 yaş üstü için 36,52 TL ödeniyor.Bu yardım ise hem Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) hem de memur konfederasyonları tarafından gündeme getiriliyor. İlgili ödemenin emekliler için kabul edilmesi durumunda ise en emekli maaşlarında artış olacak.

Emeklilerin Gözü Düzenlemede

TÜED tarafından yapılan açıklamada"Çalışırken ödenen bu para, emekli olunduğunda kesiliyor. Aile yardımının emeklilik döneminde de devam etmesini istiyoruz" ifadelerine yer verildi. Bu noktada sık sık gündeme gelen bu düzenlemenin emekliler için bu yıl içinde kabul edilmesi talep ediliyor. Bu düzenleme ile 6 yaş üstü 2 çocuklu emekliler, 405 TL ek ödeme alacak olup en az ise 252 TL ek ödeme alınması gündeme gelecek. İlgili ödeme ise memur emeklilerine gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilisim