Sosyal Güvenlik Kurumu ile Bankalar arasında imzalanan protokoller doğrultusunda, maaşlarına orantılı olarak promosyon anlaşmaları sağlandı. 2 milyon emekliyi ilgilendiren gelişmeye göre bazı bankaların emeklilerin hesabına sadece yarısını ödemesi şaşkınlığa neden oldu.

2020 yılından itibaren 3 yıllık anlaşma yapan SSK, Emekli Sandığı ve Bağkur emeklileri, bankalar tarafından yapılan tekliflerde fatura taşımak, müşteri getirmek, kredi kartı almak gibi bazı şartlar koşulduğu ifade edilmişti.

PROMOSYONUN YARISI HESAPLARA YATIRILDI;

İddia edilene göre 1250 Tl olarak yapılan anlaşmalarda vatandaşların hesabına sadece 625 Tl ödeme yapıldı. Emekliler yaptıkları telefon görüşmelerinde ise sorunların çözümünde şubeye gelmeleri gerektiği ifade edildi. 65 yaş sokağı nedeniyle banka şubelerinden gidemeyen emekliler bu konunun çözümünü beklediklerini ifade etmekteler.

BANKALARDAN AÇIKLAMA;

Şubelerden yapılan açıklamalara göre emeklilerin bazılarının şubeye gelerek sözleşmeyi fiziki olarak imzalamadıkları, internet üzerinden başvuru yaptıkları, 2 fatura talimatı vermeleri gerektiği ve bunu vermedikleri için bu tarz sorunlar yaşandığı ifade ediliyor. Bankalar bu sorunların çözümü için elinden geleni yaptıklarını ifade etmekteler. Bu konuda gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim