BAĞ-KUR, Emekli Sandığı ve SSK tek çatı altında toplanarak ‘’Sosyal Güvenlik Kurumu’’ (SGK) olarak adlandırılmaktadır. Eski adı ile bilinen SSK günümüzde SGK şeklinde kullanılmaktadır. '' SSK-SGK evrak kapandı ne demek'' sorusu genellikle emeklilerin merak ettiği bir konudur.

Vatandaşların yapmış olduğu başvurular sonrasında ‘’SSK evrak kapandı’’ diye e-posta adresinize böyle bir bildirim gelir ise emekliliğinizin sonuçlandırıldığını ifade etmektedir. ''SSK Evrak Kapandı'' yalnızca emekli kişilere bildirim amaçlı değil aynı zamanda diğer başvuru sonuçlarının bildirilmesinde de karşınıza çıkacaktır. Göndermiş olduğunuz evraklarınızın tek bir yerde toplanması ve SSK tarafından başvurunuz hakkında olumlu veya olumsuz "evrak kapandı'' şeklinde e-posta adresinize gerekli bilgiler gönderilmesi sağlanacaktır. Ayrıca bu sonucu beklemek istemeyen kişiler E-Devlet resmî sitesi üzerinden tahsis talep numarası ile başvurusu hakkında olumlu veya olumsuz sonucu görüntüleyebilir. https://www.turkiye.gov.tr/4a-emekli-aylik-bilgisi adresine giriş yaparak emeklilik başvurunuz için tahsis numaranızın verilip verilmediğini görüntüleyebilirsiniz. Böylece başvurunuz hakkında sonucun size gelmesini beklemeden sonucu görme imkanını elde edebilirsiniz. Peki, tahsis numarası ne işe yarıyor?

Tahsis numarası, eski adı ile bilinen SSK yeni adı ile bilinen SGK tahsis numarası genellikle emekli maaşı bağlanan kişilerin maaşlarını takip etmesi için SSK-SGK aracılığı ile verilen takip numarasıdır. Emekli maaşlarının yatırılacağı günün belirlenmesinin ardından SSK' dan emekli kişiler tahsis numarası ile ne kadar maaş alacağını, ne zaman maaş alacağını ve maaşı hakkında diğer bilgileri görüntüleyebilir.

Editör: TE Bilisim