SSK, Emekli Sandığı, Bağkur emeklilerine bayram öncesi 2018 yılından beridir ödenen ikramiyeler için bekleyiş başladı. Ramazan ve Kurban Bayramlarından önce 1,125 tl bayram ikramiyesi ödenmesi bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde basında çıkan emekli maaşları ve ikramiye kesintileri üzerinde SGK resmi açıklamasında böyle bir kesintinin olmayacağı açıklaması geldi. Emeklilerin derin bir nefes aldığı haber sonrası gözler bayram ikramiyeleri ödemesine çevrildi.

EMEKLİLERE BAYRAM ÖNCESİNDE İKRAMİYE ;

Bayram ikramiyeleri ödeme takvimi; Ramazan bayramı 24 Mayıs 2020 tarihinde başlayacak. buna göre bayram öncesi hafta olan 18 Mayıs ile 22 mayıs haftasında ödemeler yapılması bekleniyor. İkinci ikramiye ödemesi ise 31 Temmuz haftası öncesinde en geç 30 temmuz tarihine kadar yapılması ön görülüyor. Kimlere ödenir? İş kazası geçiren ve sürekli iş görmezlik gelirli alanlar, iş göremezlik geliri alırken vefat edenlerin hak sahipleri, malul ve dul aylığı alanlar emekliler, kısmı gelir ve aylık alanlar, dul, yetim aylığı alanlar ikramiye ödemesi alırlar.

SSK, Emekli sandığı ve Bağkur Emeklisine bayram ikramiyesi ne kadar olacak Enflasyon rakamlarına göre bu yıl 1.125 tl ödeme yapılması bekleniyor.

TAŞERONDAN KADROYA GEÇEN İŞÇİLERE İKRAMİYE;

Taşerondan kadroya geçen işçilere tediye ikramiye ödemeleri ne zaman yapılacak belli oldu? Resmi gazetede ilan edilen takvime göre yılda 4 taksit halinde yapılan ikramiye ödemesi ilk taksidi 31 ocak tarihinde ödendi. Diğer ödeme için 22 mayıs 2020 tarihinden önce ödeme yapılması bekleniyor.Bu bağlamda bayram öncesinde de taşeron işçilerin (4D) yüzü gülecek.

Kamu 4D sürekli işçi kadrosu çalışanlarına ilk tediye ikramiyeleri 913 Tl olarak ödendi. İkinci taksit ödemeleri de 913 Tl olarak ödenmesi bekleniyor.