Emekli vatandaşların ucuza konut alabilmesi için TOKİ yeni projesini hayata geçirdi. Türkiye’nin birçok şehrinde yeni bir uygulama için başvuruları almaya başlayan Toplu konut İdare Başkanlığı (TOKİ); ülke genelinde topla 67 farklı şehirde 147 projeyi hayata geçiren TOKİ bu projeler ile 50 bin sosyal konut satışı yapacak. Normal başvuru süreçleri devam ederken emekli vatandaşlar içinde başvuru sürecinin başlatıldığı duyuruldu.

EMEKLİLER İÇİN UCUZA KONUT SAHİBİ OLMA FIRSATI - DÜŞÜK TAKSİT TUTARLARI

Emekli vatandaşlar, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından sunulan sosyal konutlar için başvurularını Halkbank üzerinden yapacaklar. Başvuru yapabilmek için gereken şartlar arasında, nüfus cüzdanı ile birlikte kimlik belgesi veya emekli olduğunu gösteren belgenin bulunması gerektiği aktarılıyor. Bu belgeler ile emekli vatandaşlar sosyal konutlar için başvuru yapabilecekler. Başvurular 2+1 daireler için 500 TL olurken, 3+1 daireler için belirlenen başvuru ücreti 1000 TL. Kurada adı çıkmayan emekli vatandaşların ise ücretleri geri ödenecek.
Süreç 5 Nisan’a kadar devam ederken, emekli vatandaşlar 55 farklı proje için başvurularını TOKİ’ye yapacaklar. Eğer emekli olan hak sahibi vefat etmişse ve maaşları eşi tarafından alınıyorsa bu eşler başvuru yapabilecek. Vefat eden emeklinin aylık maaşını alan dul kızları ise bu kapsamda yer almayacak.

BANKALARDAN KONUT KREDİSİ ATAĞI

TOKİ tarafından yürütülen sosyal konut projeleri nedeniyle, bankalar tarafından da düşük faiz oranlarıyla konut kredisi kampanyaları başaltıldı. Yeni müşteri edinmek isteyen bankalar, düşük faiz tutarlarıyla vatandaşlara ulaşmaya çalışmaktalar...

Editör: TE Bilisim