Sosyal Güvenlik Kurumundan ödenen primlerin iadesi mümkün! Sosyal Sigortalar Kurumu SSK emekli adaylarını ilgilendiren detaylara göre, emeklilik planları için prim ödemesi yapılan ve şartları uymadığı için emekli olamayacak durumda olanlar ile emekli olmaktan vazgeçenler prim iadesi alabilecek.

PRİM İADESİ ŞARTLARI;

Prim iadesinden kimler yararlanabiliyor? SGK'ya fazla prim ödemesi yapanlar, Maaşı yüksek olup fazla prim ödemesi olan, aynı anda birden fazla iş yerinde çalışanlar için fazla ödeme olanlar bu ödedikleri primleri iade alabilecekler. Ödeme yapılan sigortalıdan alınan yanlış ödemelerin tespit edilmesi halinde bu ödemeler geri iade talep edilebilir. Diğer yandan yaşı emekli olmaya yetmeyenler için böyle bir iade söz konusu olmayacak.

Akşam Gazetesi yazarı Okan Güray Bülbül'e gelen sorular üzerine açıklama yapan Bülbül, bu konudaki açıklamaları şu şekilde; "Prim iadesi şartları kadınlarda 58, erkeklerde 60 yaşını doldurmak olduğu için 1980 yılında sigortalı ise prim iadesi alınabilecek."

Diğer yandan SGK'dan prim iadelerinden, vefat eden hak eden vatandaşın yakınları da yararlanabiliyor. Bağkur yada SSKlı şartları taşımadığından emekli haklarını kazanamayacağı kurumlarda geride kalanların prim iadesi şartlarını taşımaları halinde SGK'ya başvuru yapabilirler. Bu konudaki gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim