Sosyal Güvenlik Kurumlarında kaydı bulunan ve sigorta primlerini ödeyen vatandaşların fazla ödenen primler için geri ödeme imkanı bulunuyor.

Emeklilerin veya çalışanların fazla ödenen primleri alabileceği durumlardan bazıları şu şekilde. Vefat eden sigortalı eğer yakınlarına ölüm maaşı bağlanması durumlarında. daha sonra fazla ödendiği anlaşılan sigorta primlerinde son olarak kullanamadığımız primlerde de ücretlerin geri iade almak mümkün. Emekli imkanı kalmayan durumlarda iade almak için gerekli olan şartlar neler?

Emekli maaşı almaya hak kazanamayan emekli olmak için yaş şartını taşıyan primi yeterli olmayan çalışanlar bu durumda iade alabilecek. Bu durumda Yaş ve yıl şartlarını taşımak gerekli olacak. 2 bin 500 primi bulunan çalışan primini 3 bin 600 e çıkarma imkanı bulunmadığı durumda Sgk'ya başvuru yapabilir ve ödediği günlerin parasını iade alabilir. Fakat sağlık için yapılan prim ödemeleri hariç ödeme alabilecekler. Herhangi bir faiz işletilmesi de söz konusu olmayacaktır.

PRİM BORCU OLANLAR SON GÜN 31 ARALIK;

Diğer yandan 31 Aralık tarihine kadar prim borcunu ödemeyenler sağlıktan yararlanamayacak. 1 ocak tarihinde sağlıktan muaf tutulacaklar. Bu sebeple ödeme yapmayanlar için son gün 31 Aralık Salı günü sona erecek. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanlığı kararına göre 29 mart tarihinde sona erecek olan prim borcu sağlık hizmetinden yararlanmaması durumu için süre 31 Aralık tarihine kadar uzatıldı.