Ülkemizde bilindiği üzere milyonlarca emekli bulunmakta olup emekliler istediği bankadan maaşını alma hakkına sahiptir. Buna göre ülkemizde corona virüsü salgınının görülmesinden sonra hükümet tarafından alınan ilk kararda 75 yaş ve üzerinin maaşlarının evlere getirileceği söylenmişti ancak şimdi yapılan yeni anlaşmada yaş şartı düşürüldü. Hükümet kanadından yeni yapılan duyuru ile 65 yaş ile üzeri olanların ve kronik rahatsızlığı olduğundan dolayı dışarıya çıkamayan vatandaşların emekli maaşlarının evlere getirileceği söylendi. Peki hangi bankalar maaşları evlere götürecek?

5 Banka ile Anlaşıldı

Hükümet tarafından yapılan duyuruda 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olanların emekli maaşlarınıne vlere getirileceği söylendi. İlgili konuda 5 banka ile anlaşmanın sağlandığı vurgulandı. Buna göre Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıf Bankası, Deniz Bank ve PTT Bank emeklilerin maaşlarını evlere kadar getirecek. Hükümetin görüşmeleri devam etmekte olup banka sayısı geliştirilmeye çalışılıyor. Peki kimler getirecek maaşları?

Maaşları Kim Getirecek?

İl Valiliklerine ve kaymakamlıklarına konu hakkında bilgiler verilmiş olup emeklilerin maaşları bankaların personelleri tarafından getirilecektir. Fakat ilgili bölgede şubenin olmadığı yerler ya da müşteri sayısının çok olmasından dolayı maaş dağıtımında sorun yaşayan bankaların ödemeleri yetkili kamu görevlileri tarafından dağıtılacaktır. Maaşların dağıtılma esnasında güvenliği ise hem banka güvenlikleri hemde polisler tarafından sağlanması beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim