Emekli maaşlarına yönelik yapılan çalışma ile SSK ve Bağkur emekli olanların maaşlarına iyileştirme yapılması gündemde. En düşük maaş bin 603 TL olacak. Yani emeklilerin maaşları asgari ücretten az olmayacak. SSK ve Bağ-kur emeklilerini ilgilendiren çalışma ile ilgili tüm detaylar haberimizde yer alıyor.

AYLIK KAZANÇLAR HESAPLANACAK

Yaklaşık 9 milyon SSK ve Bağkur emeklisi var. Emekliler için yılda 2 kez enflasyon zammı uygulanır. 2018 Temmuz ayında 9.17 zam alan emekliler için yeni bir çalışma yapılıyor. Başkan Erdoğan konuyla ilgili açıklama yaparak "100 günlük programda yaklaşık 150 bin SSK ve Bağkur emeklisinin maaşlarına iyileştirme yapılacağını duyurdu. " Erdoğan ayrıca, "milletimize vermiş olduğumuz sözleri tutmaya devam ediyoruz. Bin liranın altında emekli maaşı alanlar için yeni bir düzenlemeyi yasalaştırmak üzereyiz. Bu düzenleme sayesinde 150 bin kişi maaşında iyileştirme alacak.

EN DÜŞÜK MAAŞ BİN 500 LİRA OLACAK

Yapılan bu düzenleme ile en düşük asgari ücret bin 500 TL olacak. İlerleyen dönemde ise tamamen maaşlar asgari ücretin altına inmeyecek. 2000 sonrası emekli olanlar için maaşlarında ciddi bir artış söz konusu olacak.

Asgari ücret şuanda bin 603 TL bu formül 2018 yılı içerisinde hayata geçirilirse emekli maaşları en az bin 603 TL olacak.

Editör: TE Bilisim