Emeklilik Maaşı Evden Nasıl Alınır? Özellikle günümüzde olan salgın hastalık sebebi ile belli yaş gruplarının dışarı çıkması yasaktır. Bu doğrultuda emekli kişiler maaşlarını evden dışarı çıkmadan nasıl alacağı sorusu emekliler tarafından merak edilen bir konudur. Evden emekli maaşını almak isteyen vatandaşlar için PTT’ nin kendi hizmeti bulunmaktadır. Salgın sebebi ile emeklilere bankalardan uzak durması gerektiği yüksek merciiler tarafından vurgulanmıştı. Bu sebeple evden bankaya gitmeden E-Devlet üzerinden maaş ödemesi için başvuru yapabilirsiniz.

E-Devlet sisteminde bulunan ‘’Emeklilik uygulaması’’ ya da ‘’Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmetleri’’ başlıkları altında ‘’Emekli Banka’’ sistemi ile ‘’PTT Konutta Teslim’’ seçeneğini seçerek bankaya gitmeden maaşınızı evden alabilirsiniz. Bunun yanı sıra diğer bankaların da emeklilere bankaya gitmeden maaşlarını evden alma imkânı sağlıyor. Emekli vatandaşlar maaşlarını evden alma aşamasında herhangi bir problem ile karşılaşır ise 155 ya da 156 numaralarını arayarak emniyet birimlerinden veya sosyal yardım kurumlarından yardım talebi oluşturabilir. Şu anda yaşanan pandemiden dolayı 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı olduğu için emekli vatandaşlar maaşlarını evden çekebiliyor.

EVDEN EMEKLİ MAAŞI BAŞVURUSU;

Bakanlık tarafından valiliklere gönderilen corona virüs nedeni ile 65 yaş üstü sokağa çıkamayan emekli vatandaşlar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar emeklilik maaşlarını bankaya gitmeden evden alabilmek için Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası, PTT ve Denizbank’ dan hizmet alabilir. Ödemelerin yapılması banka çalışanları tarafından gerçekleştiriliyor. Ancak bazı durumlarda banka çalışanlarının yetersizliği nedeni ile Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından banka şubelerine bildirerek kamu çalışanları aracılığı ile yapılacağı valilikler ve kaymakamlıklar tarafından emekli vatandaşlara duyurulmuştur.

Editör: TE Bilisim