Milyonlarca emekli Temmuz ayında çifte bayram yapacak! Ödemelerin ne zaman yapılacağını SGK kendi resmi hesabı üzerinden duyuracağını belirtti. Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Kurban Bayramı ile SGK maaş ve ikramiyeler için hazırlığa başladı.

Emekliler Temmuz ayında maaşlarını zamlı alacak. Ayrıca Temmuz ayında kısa çalışma ödenekleri ve işsizlik maaşları da 29 Haziranda kişilerin hesaplarına yatırılacak. 2020 yılı içerisinde 13 milyon emekliye tam 9 milyar promosyon ödemesi yapıldığı Bakanlık tarafından duyuruldu. Arefe günü 30 Temmuz Perşembe’ ye denk geldiği için İkramiyelerin Pazartesi yatırılacağı bekleniyor.

KİME NE KADAR İKRAMİYE ÖDENECEK?

Emekli kişilere 1.000 TL ödeme yapılacak. Peki diğer kişilere ne kadar ödeme yapılacak. Örnek olarak yetim ve dul kişilere hisseler oranında ödeme yapılacak. Ayrıca eşi, annesi veya babasının ölüm aylığını alan kişilerin ikramiyesinde hangi aylık oranı yüksek ise o aylık oranına göre ikramiye verilecek. Diğer bir tarafta da iş kazası geçiren ve iş göremeyen kişilere de 1.000 TL ikramiye verilecek.

En çok düşük emekli aylığı esnaf emeklisidir. Maaşı 784 TL’ den 874 TL’ ye yükselmiştir. 2000 yılından önce emekli olan SSK’ lı kişiler en düşük 2.111 TL yerine 2.219 TL alacak. En yüksek emekli maaşı ise ek ödemeler de dahil olmak üzere 6.270 TL’ den 6.590 TL’ ye yükseldi.

ÖDEME TAKVİMİ BELLİ OLDU!

(Emekli maaşları ödeme tarihi) Emekli maaşları 31 Temmuz ile 3 Ağustos tarihleri arasında ödenecek. Emekli ikramiyeleri ise 27 ile 30 Temmuz tarihleri arasında ödenecek. Maaş oranlarında artış olacağı için %4 oranında ek ödeme de artacak. Haziran ayına göre TÜFE yüzdesi 5.09’ dur. Bu durumda emekli kişilere 90 TL ile 320 TL arasında ek ödeme verilecek.