Bankalara borcu olan vatandaşların bireysel ve ticari müşterilerin borçlarını 2020 Yıl sonuna kadar kredi ödemelerinin ötelenmesi konusunda resmi bir açıklama geldi.  Bankacılık düzenleme ve denetleme kurulunun yaptığı açıklamada bireysel ve ticari müşterilerin vade tarihi 2020 yıl sonu kadar olan ödemelerine müşterilerden gelen erteleme taleplerinin karşılanması gerektiği ifade edildi.

HAZİNE BAKANI BERAT ALBAYRAK’TAN YENİ AÇIKLAMA;

Bu konuda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Açıklama pandemi döneminde dünyadaki örneklere kıyasla çok güzel bir sınav verdiğini ifade ederek bankaların vatandaşlarımız olan desteğini büyümeye büyümemize ivmek katacaktır değerlemesi yaptı. Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu tarafından Bankaların müşterileri için sunulmasını istediği kolaylıkları şu şekilde;

BANKALARIN NORMALLEŞME DÖNEMİNDE KOLAYLIK SAĞLANMASI;

EMEKLİLERE MÜJDE BDDK'DAN: Emekli maaşı alanların 60 yaş üstündeki müşterilerin Atm'lerden tek seferde maaşlarını çekebilmeleri için gerekli kolaylıkların sağlanması yönünde şubeye gitmeye gerek kalmayacağı düzenlemeler yapılması. Emekli maaşı alanların hesaplarını farklı bankalara taşımalarında engeller konulmaması.

KREDİ KULLANANLARA MÜJDE; Kredi kullanan vatandaşların sigortalarının sorgulaması için kolaylık sağlaması ve genişletilmesi gerektiği ifade edildi. Kredi kartı aidatlarını ödemelerinde kolaylık sağlanması ve aidat ödemelerini iptal etmek müşterileri için tahsilatların geçici olarak ertelenmesi istenildi.

KREDİ KARTI AİDATI VE LİMİTLER İLE İLGİLİ; Kredi kartı limitlerini kısıtlanması ve eksi limitin kapatması konularının mevzuata uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi. Ticari ya da bireysel müşterilerin kredi borçlarının ertelenmesi yönündeki taleplerin karşılanması yönünde bankalara yazı yazıldığı ifade edildi.

İŞİN OLSA