5510 sayılı Sosyal Sigortalar kanunu değişiklik teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisine sunuldu. İlk olarak 2018 Ramazan Bayramı'nda verilmeye başlanan 1000 TL Bayram ikramiyesinin ne zaman arttırılacağını merak edilen konular arasında yer alıyor.

ALIM GÜCÜ AZALDI!

Üzerinden 3 yıl geçmesinin ardından En azından enflasyon farkının ikramiyeleri yansıtılması talebinde bulunan emekliler, 2018 yılından beri satın alma gücünün azalması ve o dönemde ikramiye ile alınan kurbanlıkların 3 yılın ardından artık karşılayamaz duruma geldiği ifade etmekteler. 500 Tl artış bekleyen emekliler için bu konuda bir kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisine sunuldu.

Milletvekilleri, Engin Özkoç, Engin Altay ve Özgür Özelin imzasının bulunduğu teklifte pandemi olarak yenilen Covid-19'un emeklilerin zorunlu giderlerinin arttırdığını. Bu sebeple emeklilerin ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma getirdiğini ifade etti. Bayram ikramiyesi arttırılacak mı?

Kanun teklifinde 1.000 TL'den 1500 TL'ye çıkarılması, SSK emekli sandığı ve Bağ-kur emeklilerin yanı sıra borsadan bankalardan sigorta şirketlerinedeb emekli olmuş olan ve 506 sayılı kanun kapsamında maaş alanların da ikramiyeden yararlanması gerektiği ifade edildi.

ÖDEMELER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre ödemeler SSK emekli sandığı ve Bağ-kur emeklilerine açıklanan ödeme takvimi doğrusunda gerçekleştirilecek. SSk emeklilerini bugün itibari ile hesaplarına ödemeler başladı.