Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile ülkemizde emekli olan herkese iki bayramda 1000'er TL olmak üzere toplam 2000 TL'lik ödemeler yapılmaktadır. Buna göre ilk ikramiye bu sene Ramazan Bayramı kapsamında verilecek olup ikramiyenin Mayıs ayında yatırılması ön görülmekteydi fakat corona virüsü sebebi ile Cumhurbaşkanı tarafından verilen talimat doğrultusunda emekli ikramiye ödemelerinin daha önce bir tarihe çekildiği müjdelendi. Peki emekli ikramiye ödemesi hangi tarihte yapılacak?

İKRAMİYE ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan duyuru ile emekli ikramiyelerinin Nisan ayı itibari ile yatırılmaya başlanacağı söylendi. Buna göre hükümet tarafından birkaç gün içerisinde tarih verilmesi ve SSK, Emekli Sandığı, Bağ-Kur'dan emekli olan vatandaşlar hangi günlerde emekli ikramiyelerini alacaklarını duyurulması beklenmektedir.

İKRAMİYELER EVE GETİRİLECEK

Bilindiği üzere hükümet ve bazı bankalar arasında yapılan anlaşma doğrultusunda maaşların artık evlere getirilebileceği belirtilirken bunun için kişilerin hem 65 yaşından büyük olması hemde anlaşmalı bankalardan maaş almaları gerekmektedir. Bu bankalar Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıf Bankası, PTT ve Denizbank olarak duyuruldu. Eğer sizlerde bu bankalardan emekli maaşı alıyor ve maaşınızı evden almak istiyorsanız bankanıza durumu anlatarak maaşınızı evlerinizden çıkmadan evlerinize kadar ücretsiz getirilmesini sağlayabilirsiniz.