Sosyal devlet anlayışına uygun olarak refahı halk geneline yaymak adına çeşitli sosyal destek ödemeleri yapan devletin açıklamasını yaptığı desteklerden birisi de elektrik faturasına devlet desteğidir. Yapılan açıklama uyarınca 2019 yılı içerisinde ihtiyaç sahibi olan ailelere 80 TL tutarında elektrik faturası desteği verilecektir.

Bu destekten yararlanmak isteyen ailelerin sağlaması gereken bazı şartlar ve yerine getirmesi gereken prosedürler bulunmaktadır. Bunların başvuru yapılmadan önce bilinmesi önemlidir.

Elektrik Faturasına Devlet Desteği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Ak Parti grup toplantısında gündeme getirilen elektrik faturasına destek konusunda net bir açıklama yapıldı ve 2019 yılı içerisinde uygulamanın yürürlüğe girdiği belirtildi.

İhtiyaç sahibi ailelere her ay 80 TL’lik destek verilecek. Dolayısıyla ihtiyaç sahibi ailelerin 150 kw/sa’lık enerji tüketimi devlet tarafından karşılanmış olacak.

27 Şubat 2019 tarihli 30700 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan İhtiyaç Sahibi Haneler Elektrik Tüketim Desteği Verilmesi Hakkında karar uyarınca ilgili destek resmileşmiş oldu.

Faturaya 80 TL Destek Şartları

Elektrik faturasına devlet desteği talep eden ailelerin sağlaması gereken tek şart sosyal yardım programlarından zaten yararlanıyor olması, diğer bir deyişle ihtiyaç sahibi olması. Bilindiği gibi ihtiyaç sahibi bir ailenin kira yardımı, işsizlik maaşı ya da türevi çeşitli sosyal ödemelerden yararlanma imkanı var. Bu imkanlardan zaten yararlanan aile, ek olarak fatura yardımına da başvuru yapabiliyor.

Başvuru Nereye Yapılıyor?

Elektrik faturası desteğinden yararlanmak isteyen ailelerin kaymakamlıklara bağlı olarak faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na başvuru yapması gerekiyor. Başvuru sırasında vakıftan temin edilecek dilekçe, başvuru sahibi ve eşinin nüfus cüzdanı fotokopileri, son elektrik faturası ibrazında bulunması gerekiyor.

Editör: TE Bilisim